Kinderen met overgewicht, aanpassen van gezonde voedingsstijl!

Afgelopen maandag veel nieuwe inzichten opgedaan in de behandelmogelijkheden van kinderen met overgewicht. Vanuit verschillende pilots en wetenschappelijke studies komt naar voren dat de behandeling van kinderen met overgewicht pas effect heeft wanneer er voldoende ouderbegeleiding geboden kan worden en ouders hier zelf voldoende motivatie voor op kunnen brengen. Want het valt niet ook niet mee om gewoonten met betrekking tot voeding te gaan wijzigen.
In het behandelprotocol wordt niet uitgegaan van een dieet. Volgen van een dieet is slecht voor kinderen en af te raden, hierin is veel kans op ontstaan van jojo-effect op jonge leeftijd en voor de rest van het leven van een kind tot volwassene. Het gaat er meer om dat het gezin en dus niet alleen het kind een verantwoorde gezonde opvoedingsstijl gaat toepassen, waarin chips, taart e.d. echt niet verboden zijn, maar met mate moeten worden gegeten. Door juist de verboden produkten met mate te eten is een dergelijk voedingspatroon ook levenslang als gezin toe te passen. Voor meer informatie of behandelmogelijkheden neem contact op met praktijk Educadora.

Advertenties

2 Reacties op “Kinderen met overgewicht, aanpassen van gezonde voedingsstijl!

  1. Heel goed!!! Zouden meer ouders naar moeten kijken!

  2. Beste Maayke,
    Bedankt voor je reactie. Mogelijk kom jij in je werkveld ook gezinnen met overgewicht tegen wat dan helaas op de kinderen doorgaat daar het lastig is om voedingspatronen levenslang te wijzigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s