Vakantie voorbij… help hoe krijg ik mijn gezin weer in de structuur!

En ja, hier in het zuiden zit de vakantie er weer op!

Als ouder sta je dan soms voor een hele opgave om de kinderen weer in de schoolstructuur te krijgen gecombineerd met zelf ook te voldoen aan je verplichtingen op je werk  (als je tenminste zelf ook net genoten hebt van een weekje vrij!).

In een weekje tijd merk je dan al wat het niet hoeven te letten op uur en tijd kan betekenen voor jezelf en je gezin en hoeveel relaxter je dan kunt zijn… even lekker niets moeten. Maar er komt na een week weer de dag dat wel weer alles op  uur en tijd moet gebeuren… help!

Maar met een goede voorbereiding en een goede structuur in de ochtend waarbij je kinderen zelfstandigheid aanleert, stap voor stap, kom je ook al een heel eindje.

Denk hierbij voor kinderen maar aan het gebruik maken van een pictogrammen overzicht voor het ochtendritueel, kan erg effectief zijn en zeker bij  kinderen die wat meer dan gemiddeld behoefte hebben aan duidelijkheid en structuur. Dit kun je uitbreiden met een beloningssysteem. Maar ook zelf veel voorbereidingen ’s avonds treffen en zelf op tijd opstaan maken dat je met meer rust en geduld de dag begint en minder het gevoel krijgt achter de feiten aan te lopen.

Daarbij gebruik maken van positieve benadering, dus veel complimenteren over wat je kind goed doet, doet wonderen, het maakt dat je kind het getoonde gedrag vaker zal gaan vertonen en je dus minder hoeft te mopperen.

Eenieder weer een goede start gewenst deze week bij het aanbrengen van de structuur bij jezelf en je kinderen van school, clubjes e.d.

ps. vanaf 1 maart t/m 31 mei GRATIS per mail opvoedvragen stellen en antwoord krijgen op info@educadora.eu !

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s