Over de streep …

 

Vanmiddag kwam een 12 jarig meisje de praktijk binnen en brandde meteen los met een voor haar heftig verhaal dat zich die ochtend op school had voorgedaan. Ze vertelde me dat vriendinnen achter haar rug om over haar spraken en haar niet mochten en ze dacht dat ze iets verkeerd had gedaan en dit liep voor haar uit op een emotionele dag waarin bij verschillende lessen de meidengroep bij elkaar gezet is om alle problemen en vooroordelen uit te praten.

Erg spannend voor een meisje van de brugklas die daar net haar draai leek te hebben gevonden en dacht dat die meiden vriendinnen waren.

Gelukkig bleek na 3 lesuren praten met elkaar dat de meiden soms vonden dat ze  vervelende opmerkingen maakte, maar dat ze haar verder wel aardig vonden.  Er kwam in de gesprekken openheid en het meisje vertelde over haar angsten en dat ze hiervoor in behandeling ging. Hierop voelde ze steun vanuit de meidengroep en ook van die groep durfden een paar te vertellen over hun problemen en hulp die ze gehad hadden. Het verhaal deed me denken aan dat TV programma “Over de Streep”. Benoemd dat het goed kan zijn je kwetsbaar op te stellen zodat je ziet dat je niet alleen bent.

Na ingezoomd te hebben op haar gedachten die invloed hebben op haar gevoel hebben we de sessie afgerond met Mindfull Hypnose. Ze ging ontspannen zitten en voelde zich na afloop: veilig, gewaardeerd, geaccepteerd, warm en licht en leeg in haar hoofd. Alle piekergedachten en zorgen die in het gesprek aanbod kwamen had ze van zich afgeschud.

Heerlijk om te zien wat Mindfull Hypnose kan doen.

Meer lezen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s