contract afsluiten over smartphone gebruik met puber

Vanmorgen werd ik geattendeerd op een Blog over een jongen die graag een Iphone wilde met kerst. Niet echt nieuws zou je denken…

Tegenwoordig wil elk jong kind of puber al aan de slag met tablet, Ipod of smartphone! Als ouder wil je dan nog graag een beetje meekijken en kinderen omgangsregels bij brengen in hoe om te gaan met internet en social media. Veelal heeft internet en de mogelijkheden van social media iets positiefs te bieden, maar soms kunnen kinderen en jongeren ook geconfronteerd worden met de schaduwkant en word er misbruik gemaakt van gegevens die je puber plaatst. Je wilt je kind of puber graag behoeden voor de negatieve kanten en ook hoop je dat je kind niet meedoet met de groep als het gaat om pesten via social media.

Over het gebruik van TV en computer schreef ik afgelopen jaar reeds een nieuwsbrief met tips, klik hier om deze te lezen.

De moeder van deze jongen wilde ook haar zoon omgangsregels bij brengen over hoe om te gaan met internet, en hoe respectvol te zijn naar zijn omgeving zowel online als offline. Zij gaf haar zoon een Iphone kado met kerst inclusief een contract bestaande uit omgangsregels. Geweldig welke regels ze heeft opgesteld, lees hier haar blog. en doe hier je voordeel mee!

Haar Blog geeft ons als ouders een steuntje in de rug om ook met onze kinderen te praten over regels in de omgang met anderen en in de omgang met o.a. een smartphone. Wat kan wel en wat kan niet. Met deze regels leer je je kind ook sociale omgangsnormen in het wel/niet gebruiken van Ipod/tablet/smartphone in verschillende situaties. Hoe vervelend is het als je op visite bent en een kind zit de hele tijd achter een scherm. Omgekeerd kun je als ouder hier ook van leren. Zorg ook zelf dat je niet continu actief bent via je smartphone. Je kind heeft ook recht op face to face aandacht.

Ik ga zeker van de tips van het contract gebruik maken voor mijn kids! Jij ook?

Of heb jij reeds een contract of afspraken met je kind, deel ze met ons, andere ouders kunnen hier ook van leren…

Bedankt voor je reacties en bijdrage.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s