Hulpmiddelen voor kind en ouders om structuur aan te brengen

Beste lezer van de nieuwsbrief,

In deze nieuwsbrief wil ik een aantal interessante links presenteren die voor kinderen in de thuis- en in de schoolsituatie helpend kunnen zijn om meer structuur te bieden. 

Maar eerst even je aandacht voor een bijzondere actie van de praktijk:  Een GRATIS OpvoedParty bij jou thuis winnen!*

 

Klik dan nu op de facebookpagina en like deze pagina door te klikken op  “vind ik leuk”. Houd mijn facebookpagina in de gaten voor toekomstige acties en natuurlijk ook voor de bekendmaking van de winnaar van deze actie!  * Alleen geldig als winnaar woont binnen straal van 10km van Boxtel.

 


 INTERESSANTE LINKS en MATERIALEN voor het bieden van structuur

 

SOUNDINGBOARD: Een APP voor android mobiel of tablet

De meeste kinderen van 12 jaar en ouder hebben tegenwoordig al een mobieltje. Hierop zijn goede apps verkrijgbaar die je tiener/puber kunnen ondersteunen in zijn of haar dagelijkse functioneren. Denk hierbij aan bepaalde terugkerende activiteiten per dag dan wel een opeenvolgende reeks van activiteiten zoals bij opstarten voor het naar school gaan in de ochtend. Voor jongere kinderen kun je middels een tablet werken en het pictogrammen bord laten zien met activiteiten. Een erg handige app waar je ook zelf foto’s kunt invoegen en gebruiken als ook gesproken taal kunt opnemen is soundingboard. Meer lezen of de app downloaden? Klik hier

 

 

AGENDA

Gebruik maken van een goede prikkelarme agenda voor huiswerk e.d. is                                                                 aan te raden. Een dergelijke agenda kan je kind meer overzicht geven. Klik hier voor agenda van 1blik .

Voor een GRATIS agenda met dagplanner, klik hier.


ACTIVITEITENBORD/PLANBORD

Je kunt zelf eenvoudig een activiteitenbord maken met een magneetbord of whiteboard. Middels pictoselector of sclera kun je pictogrammen printen die je nodig hebt om activiteiten te visualiseren. Bevestigen van de pictogrammen kan door magneettape te bevestigen op de achterkant van de pictogrammen (handig om ze van te voren te lamineren, blijven ze netter). Ook kun je kiezen om een strook met pictogrammen op te hangen door een klittenbandstrook te bevestigen op bijvoorbeeld de badkamerdeur en op de achterkant van de pictogrammen ivm activiteiten die daar dienen te gebeuren te visualiseren voor je kind (zoals tandenpoetsen, gezicht wassen, haren kammen).

Kant en klaar systemen kopen, neem een kijkje op de website van Eelke Verschuur en op de website van Mijndaginbeeld

 

TIJD / KLOK

Ben je al bekend met de TIMETIMER?

 

“Hoeveel tijd hebben we nog?” Is een veel gestelde vraag. Verstreken tijd is een abstract begrip, dat moeilijk te begrijpen is en nog moeilijker te beheren. Maar het beheren van tijd is de eerste stap naar zelfstandigheid voor velen. Het is daarom belangrijk het begrip verstreken tijd duidelijk te begrijpen om het efficiënt gebruiken van tijd te bevorderen. Om een Time Timer goed te kunnen gebruiken hoef je niet op een traditionele klok te concentreren en deze te begrijpen. Je ziet en “voelt” tijd verstrijken wanneer de rode schijf van de Time Timer aanschouwelijk maakt hoeveel tijd er nog over is.

De Time Timer is ook leverbaar als horloge (junior en senior model), als software op CD-rom en tevens als App voor iPhone, iPod en iPad via deappstore.Een alternatief is de KLEURENKLOK, zie hier een filmpje over gebruik van de kleurenklok

DECEMBER STRESS?

“De speelgoedgidsen zijn in september huis aan huis bezorgd, de pepernoten liggen in de schappen van de winkel en ook op tv voldoende commercials met december verleidingen voor de kids… je ontkomt er niet aan, bij voorkeur wil je het nog even uitstellen…maar de sint is toch echt in aantocht en zie nu de komende weken maar een beetje stress bij de kinderen en jezelf te verminderen. ”

Hierbij een link naar een website die informatie en advies geeft mbt structuur. Hier kun je GRATIS tips downloaden voor de aankomende sintperiode.

 


NIEUWS

OpvoedParty

“Heb je als ouder ook wel eens de behoefte om met andere ouders uit je directe omgeving te praten overveel voorkomende opvoedsituaties? Ervaar je ook dat praten over opvoeden met andere ouders helpend kan zijn voor elkaar en je er positieve energie van krijgt? Dan is een opvoedparty zeker iets voor jou!”       Lees meer

Therapeutisch Kinderboek

Samen met een collega ben ik auteur van een therapeutisch kinderboek. Momenteel ligt het concept ter beoordeling bij diverse lezers en worden de illustraties vervaardigd door Saskia van Oversteeg. Momenteel zijn we de laatste puntjes op de i aan het zetten en bedenken we nog een pakkende titel. Binnenkort hopen we ook meer zicht te krijgen waar het boek gedrukt zal gaan worden en de levertermijn. Zodra het boek gedrukt gaat worden volgt er meer inhoudelijke informatie en is het mogelijk het boek te bestellen. Dus houd social media in de gaten.

Kinderen met overgewicht

Naar aanleiding van een gevolgde cursus over overgewicht bij kinderen ben ik momenteel aan het bekijken of er binnen Boxtel behoefte is aan een oudercursus die zich richt op de gedragsmatige aanpak en voedingsbegeleiding in het gezin. Op dit moment is er in Boxtel al wel een initiatief lopende. Bekeken wordt de aankomende periode of de oudercursus hierbij of losstaand aan dit initiatief een toegevoegde waarde kan hebben. Mocht u zelf als ouder hier behoefte aan hebben, maak dit dan even per mail of social media kenbaar aan mij. Mocht u als organisatie de indruk hebben dat er hier behoefte aan is dan verneem ik dat eveneens erg graag.

Social Media

 twitterfacebooklinkedinwordpress

Volg de praktijk via social media, Twitter, Facebook, Blog en ben als eerste op de hoogte van nieuws rondom opvoeden, adhd, behandelmethoden als ook acties! Klik op bovenstaande iconen om meteen te volgen.

Des te meer volgers via social media des te vaker zullen er acties volgen!

Ik stel het op prijs om ook via social media jullie reacties te ontvangen. Jullie feedback is helpend voor mij om te kijken waar jullie graag meer over zouden willen weten.

Bedankt voor jullie aandacht,

Groeten, Suzanne van der Star

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s