Een boost voor het zelfvertrouwen… mindful hypnose!

Kinderen die angstig zijn, stress ervaren of pijn hebben, leren met mindful hypnose om zich op een prettige manier te ontspannen. Door fijne ervaringen te visualiseren, verleggen ze hun focus van negatieve naar prettige gevoelens. Dat leidt ertoe dat de spanning, onrust, angst of pijn die ze ervaren beduidend verminderd. Uit onderzoek en uit  praktijkervaring bijkt dat kinderen mindful hypnose een fijne manier vinden om te werken aan de problemen. Ze voelen zich na afloop ontspannen, positief en blij! Gemiddeld zijn 5 sessies aan te bevelen. Je kind om mindful hypnose ook zelf toe te passen in de thuissituatie.

mindful hypnoseIn de maand maart is een GRATIS sessie mindful hypnose verloot onder de trouwe facebookvolgers. Vandaag kwam de winnares, Liesbeth Bergman, voor een sessie mindful hypnose. In deze blog schets ik haar eerste ervaringen hiermee.

Liesbeth kwam binnen met gezonde spanning en met vragen van “wat houdt het precies in en wat kan ik verwachten”. Na wat uitleg te hebben gegeven over de werkwijze kon Liesbeth het helemaal over zich heen laten komen en zag ik haar na 1 minuut al gaan genieten en ontspannen…

“Ik voel me heel ontspannen, was echt even weg” , zegt Liesbeth, als ik om een eerste reactie vraag.  Ze vervolgd:”je voelt je er blij van worden, je ziet tijdens de sessie fijne en leuke dingen die je wil zien, je hoort wat je wilt horen, precies al die dingen waar je zo van kunt genieten, maar die je normaal niet zo opmerkt”.

Na nog even nagepraat te hebben, verlaat Liesbeth met een ‘heerlijk’ gevoel de praktijk, weer op naar de waan van alledag. Maar nu met een ‘tool’ in handen om in meer gestresste of drukke situaties zichzelf in korte tijd in een fijne staat van ontspanning te brengen, hetgeen positief zal uitstralen naar haar omgeving.

Liesbeth, dank voor het delen van je eerste ervaring met ‘mindful hypnose’.

Meer lezen of weten? Klik hier

of neem contact op met Suzanne van der Star, Educadora (Boxtel)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s