Mijn 5de kindje…Het neurofeedbackboek voor kinderen, ouders en therapeuten

AfbeeldingIn het jaar 2009 liep ik met het idee om een boek te schrijven voor kinderen over neurofeedback.

Vaak merkte ik bij de intake van nieuwe neurofeedbackclienten dat het voor kinderen lastig uit te leggen viel wat ze allemaal konden verwachten tijdens het neurofeedbacktraject. Ook ouders bleken achteraf behoefte te hebben aan eenvoudige informatie over deze behandelvorm. Het idee van het boek was dus geboren… !

Na onze gezamenlijke supervisie, belandden we in een lunchroom in Nijmegen onder genot van heerlijke broodjes en warme drankjes. Kerstin (Liem-Engels) die ik (Suzanne van der Star) heb leren kennen tijdens de neurofeedbackopleiding was meteen enthousiast over het idee en zo zaten we daar te brainstormen over de opzet en inhoud van het boek. Het ging al helemaal leven…!

Met als gevolg dat rustige en drukke schrijfperioden elkaar afwisselden (afhankelijk van de fase waarin we zaten zowel prive met zwangerschappen als met drukte van werk). Maar najaar 2012 kwam uiteindelijk het eind in zicht… althans dat dachten we…

Want welke uitgever zullen we kiezen of dan toch maar in eigen beheer…En waar vind je een geschikte illustrator? Oh ja en de vormgeving… daar hadden we ook nog niet over nagedacht. Dus informeerden we in ons netwerk en gelukkig was dit ook weer snel opgelost. Zo kwamen we beetje bij beetje verder in het proces. Na ook inzicht te hebben verkregen in papiersoorten, dikten en drukwerkmogelijkheden, ISBN codes en Barcodes kwam dan eindelijk, na een half jaar (tekst was rond nov 2012 nagenoeg klaar), de aanleverdatum van het boek dichterbij.

En dan… afwachten. 

Na een week wachten kwam op 19 april 2013 de 1ste beperkte oplage van het boek binnen. En wat trots was ik op ons boek. We hebben er lang en hard aan gewerkt en daar is het resultaat ook naar. Zo’n proces lijkt wel een bevalling en zo voelt het ook…een 5de kindje inmiddels en wie weet hoeveel er zullen volgen… ;-).

Benieuwd? Klik hier voor de website om een indruk te krijgen van het boek “Thijs leert zijn hoofd leegmaken”

Advertenties

Een Reactie op “Mijn 5de kindje…Het neurofeedbackboek voor kinderen, ouders en therapeuten

  1. Inmiddels is het boek in een grote oplage gedrukt en te koop via de webshop van Educadora. Klik op de volgende link om het boek meteen te bestellen. http://www.educadora.eu/shop/boek-thijs-leert-zijn-hoofd-leegmaken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s