Tangle als hulpmiddel om alertheid te verhogen

Veel kinderen hebben de gewoonte om te friemelen aan kleding, hun haar of aan pennen/potloden. Dit friemelen heeft een nut. Voor sommige kinderen gaat het om tegemoet te komen aan sensorische prikkels, voor anderen helpt dit friemelen alertheid verhogend. Maar in de klas worden bewegende kinderen soms als storend ervaren. Denk hierbij aan tikken van pen of potlood, bewegen en wiebelen met benen waardoor ze andere kinderen per ongeluk raken of spullen van de tafel vallen.

Een Tangle biedt zeker voor deze kinderen een uitkomst. Tangle

Tangles zijn gebaseerd op het concept van oneindigheid en doorlopende beweging. De magie in de beweging die je voelt als je met een Tangle speelt is echt therapeutisch. Een Tangle helpt de impuls tot bewegen reguleren door het aanbieden van een constant herhalende beweging. De Tangle is ook uitermate geschikt voor wie een zachte sensorische prikkeling prettig of rustgevend is. Ook helpt dit continu draaiend houden van de Tangle spanningverlagend. Tot slot kan de concentratie middels het gebruik van de Tangle worden verhoogd.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het droedelen (het maken van kleine doelloze tekeningen) de concentratie positief beinvloedt. De hersenen behouden een bepaalde mate van alertheid waar het totaal stil zitten de hersenen in ruststand brengt. De Tangle nodigt uit tot vergelijkbare kleine bewegingen en handelingen.

Vanaf heden zijn diverse tangles verkrijgbaar bij Educadora.

Voor meer informatie neem contact op met info@educadora.eu.

Met hartelijke groet, Suzanne van der Star 

Advertenties

Een Reactie op “Tangle als hulpmiddel om alertheid te verhogen

  1. Neem een kijkje in de webshop om de diversiteit aan Tangles te zien. De Tangles kunnen via de webshop besteld worden van Educadora.
    http://www.educadora.eu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s